utorak, 28. lipnja 2016.

DOBOJ : Nicol Lopez gostuje u Clubu "POSITIVE"

Doboj se vraca u u period kada je tim gradom odjekivao zvuk Techno-a i House-a ... danas nekoliko godina kasnije sve su cesce zurke kojima mozemo da prisustvujemo. 02.07.2016 u Doboju,tacnije u clubu Positive desice se jedna dobra zabava u kojoj ce glavnu rijec imati nasa mlada NICOLE LOPEZ,Bosanka koja trenutno zivi u Austiji,mlada umjetnica koja je odlucila ljudima pokazati kako se voli i njeguje elektronska muzika.


Nicol Lopez Bio : 

Rodjena je u Salzburgu i ima samo 18 godina,djevojka ciji korijeni poticu sa Bosansko - Hercegovackih prostora tacnije Stanari (opcina DOBOJ) a njeno pravo ime je Nikolina Lugonjić danas poznatija kao NICOLE LOPEZ jedna je u nizu od djevojaka koja je odlucila da se bavi dj/igom i moramo priznati da joj to veoma dobro ide od ruke.


Prije par godina tacnije 2013 godine sa svojim rodjakom odlazi u Doboj na svoj prvi RAVE Party i od toga trenutka u njoj se desava hajde da kazemo neki prelomni trenutak i od tada u njen zivot ulazi TECHNO.Kao zaljubljenica u Techno muziku saznajemo da joj jedan od najvecih uzora legendarni CARL COX,mada nije izostavila svakako da spomene i nenadmasenu NINU KRAVIZ kao i djevojku koja danas nastupa sirom svjeta popularnu NAKADIU koju je imala cast licno upoznati i sa kojom bi imala zelju djeliti mix pult.
Svoj prvi nastup Nicol Lopez imala je u BiH,gradu Doboju u clubu Milleniumu,a nemozemo da ne spomenemo njene nastupe u Salzburgu u Space clubu i Falsenkelleru.Naj omiljeniji nastup joj je se desio u Novom Gradu gdje je od strane pubilke imala nevjerovatnu podrzsku i gdje su je odmah prihvatili kao jednu od svojih.
Kao sto i sama Nicol kaze,mlada sam i tek sam pocela da ucim,ali isto tako naglasava da ce njeno prvo izdanje stici uskoro i to ni manje ni vise ne na mTechno Records.

Kao support ovoj mladoj dami za mix pultom pridruzit ce se jos jedan mladi Dj poznatiji kao NEKI LIK ili tacnije Nebojsa Sljivic

Dakle nemojte zaboraviti 02.07.2016 navratiti u club POSITIVE u Doboju jer Nicol i Nebojsa su za vas spremili veliko iznenadjenje.

Upad na ovaj event je simbolicnih 5KM uz koje vam je obezbijedjeno  prvo pice GRATIS!!!










22.Jula Jay Lumen gostuje u Sarajevu


Posljednju godinu je jedan od najtraženijih umjetnika iz svijeta elektronske muzike, a njegove trake su sedmicama na prvom mjestu na Beatportu. Također, posljednju godinu imao je rasprodane evente i u regionalnim metropolama, a valja naglasiti da nastup krajem godine iz kluba Tron u Travniku još prepričava.U sklopu MyFace Summer 2016 osim Jay Lumena nastupice jos i Zlantnichi, Lik Jay,Forniva i Djet kao lokalna podrska.


Jay je u elektronskoj muzici još od 80-ih, kad je s electro/wavea prešao na acid i techno, a klupsku karijeru startao 2006. u progressive vodama. Pri kompoziranju je svakako pomoglo što je klasično obrazovan, a uzore u produkciji je i dalje nalazio među starim majstorima žanra. Četiri godine kasnije mijenja stil u tech-house i funky techno, a popularnost mu ne jenjava, naprotiv – očito mu je dobro došao svježi zvuk, koji mu je, pritom, priskrbio iznimno veliku fan-bazu. I dalje ostaje jedan od najtraženijih evropskih DJ-a.

Ulaznice za ovaj event su dostupne od 1.Jula i u predprodaji cijena karte iznosti ce 10KM.