srijeda, 21. rujna 2016.

SARAJEVO : 28.Oktobra QUIVVER stize u Silver & Smoke

John Graham je karijeru započeo još ranih 90-tih, a njegov rad obuhvaća raznolike struje klupske glazbe: producirao je drum&bass, breakbeat i trance, kombinirao house s hip-hopom, a među njegovim mnogobrojnim projektima (koji uključuju imena kao Skanna, Tilt i Space Manoeuvres) najpoznatiji je Quivver - ime koje nosi posebno mjesto u panteonu progressive house velikana. Prvo izdanje pod tim aliasom je izdao 1994., a radi se o EP-u "Saxy Lady" - uzbudljivom komadu rane progresive s dubokim zvukom pulsirajuće bas-linije i poletnom procesiranom dionicom na saksofonu.


S vremenom je ispolirao i profilirao svoj stil, a 2003. je startao i vlastitu etiketu BozBoz. Prvo je izdanje bila njegova vlastita traka "Daylight", koja ima prilično sporogoreći fitilj, ali kad se razvije, nagrađuje ukusnim breakovima u ritmu, izazovnom bas dionicom i razigranom kozmičkom melodijom.

Danas vješto plovi morem novog progressive zvuka, što potvrđuju i svježa izdanja kao što je "Response", koji odmah u startu osvaja neodoljivim kickom, a zatim baca bokove u pokret zakopanom bas-linijom, uz zvukovne krajolike oslikane klasičnom eteričnošću svog žanra, detaljno ispolirane alatim suvremene produkcije.

Osim toga, Quivver i dalje uspijeva fascinirati svoje fanove setovima u kojima kombinira stare i nove trake, stapa žanrove i redovito postiže karakterističan groove i raznolikost zvuka. Bacite uho na njegov zadnji miks za radio emisiju Controlled Substance i uvjerite se sami:

SOUNDCLOUD : Quivver - Controlled Substance 017



Najbolje ćete moći svjedočiti njegovoj vještini i uživati u njoj ako ga uhvatite uživo - otvorite rokovnik, rezervirajte petak 28.10. i dođite u sarajevski Silver & Smoke, klub koji je poznat po izabranom deep/tech i progressive programu. Domaće snage predstavljaju naši znanci After Affair i Forniva, te rezident kluba Edib D.