petak, 29. travnja 2016.

TUZLA 30.April : Caffe Galerija BUNT - KNUT van BRIJS / ABOLITION of LOGIC x LOW CAST /SamoPles Music & org.

Da je Tuzla centar Urbane kulture i zbivanja pokazuje jos jedan u nizu dogadjaja koji 30.Aprila organizuje pa slobodno mozemo reci jedan od glavnih lokala u gradu i okpuljalista mladih "Caffe Galerija BUNT" Ovaj put rijec je o " KNUT van BRIJS / ABOLITION of LOGIC" tacnije umjetnosti koja se ispoljava kombinacijom razlicitih materija (u vecini slucaja rijec je o papiru) stvarajuci specificne slike i slike koje imaju smisla.



Naravno za sve to pobrinut ce se Semir Avdic tridestedvogodisnjak iz Sarajeva. Inace Za Semira, umjetnost je više od hobija. "To je prostor u kome svi moji skriveni krajevi uma mogu pronaći realizaciju ideja za moje kolaže. To je kao jedna vrsta mjesta gdje nalazim moje utočište, mjesto za eskapizam na kraju dana ".Mnogi od njegovih radova su odraz njegovog vlastitog svijeta. Svijet u stanju vječitog ponavljanja. "Trudim se da odražava okolinu u kojoj sam", Semir nam je rekao. "Dakle, to je socijalno-angažirana umjetnost, pretpostavljam". Iako naporno radi da uskrsne Dadu, tu pobunjeničku umjetnost `20-ih godina, ona zapravo nikada nije ni umrla. Ostala je da živi u svemu: u šolji kafe sa stola, knjizi sa police, dildu iz ladice. Nasumični predmeti, svi zajedno, postaju dada. To je razlog zašto ovaj bosanski umjetnik koristi i više od papira za ilustraciju njegova postojanja. "Trudim se da dada umjetnost izražavam kroz kolaže kombinujući je sa mnogim materijalima, uglavnom papirom, ali nedavno sam iskoristio I tavu iz moje kuhinje kao bih mogao napraviti instalaciju" .Dakle, šta Knut van Brijs želi izraziti kroz svoje Dada kolaže , nakon svega? "Želim drugima da pokažem kako u životu nije sve crno-bijelo.Želim drugima da pokažem kako mi nismo stereotip u pokušaju da vide I drugačiju sliku ".

" Kada sam počeo prije nego što sam shvatio šta zaista želim da radim, jednostavno sam uzeo neke stare časopise i počeo da režem I lijepim lica i tijela. Mislim da sam još uvijek umjetnik u nastajanju. Sve što znam je da pravim dosta nereda ".
Daniel Alexander, urednik magazina CULTARTES (Rumunija)




Da bi sve ovo imalo smisla i bilo docarano kako dolikuje organizator je se pobrinuo da sve ovo zacini specificnom muzickom podlogom koja ce dati cari i ostaviti sveukupan dojam necega spektakularnog svim posjetiocima koji budu prisuti 30.Aprila u "caffe Galeriji BUNT"
Sto se tice muzicke podloge ovaj put pobrinut ce se maestro "SLAVEN LOCUST a.k.a. LOW CAST" koji je sinonim za energican i dinamican stil koji se prozima od vise anderground zanrova i spaja ih jednu cjelinu.


Nema komentara:

Objavi komentar