četvrtak, 26. svibnja 2016.

BRCKO : DROP DEPARTMENT,FOREST PEOPLE & LUCKYDEE prvi izvodjaci na BiH Color Festivalu

Dragi naši, dok čekamo da se karte puste u prodaju, odlučili smo da vas malo bolje upoznamo sa izvođačima iz prve faze.



Stižu nam momci koji opako krče svoj put prema svjetskoj muzičkoj sceni u poslednje vrijeme, a oni su - Drop Department.

Main Stage : DROP DEPARTMENT

Alen Čustovic i Ademir Alibegović su DJ-evi/producenti koji nam stižu iz Sarajeva.
Traka ''Balkan'' bila je prva za koju su dobili podršku od najboljih DJ-eva u svijetu, a puštana je na Ultra Miami, EDC Las Vegas, TomorrowWorld, Ultra Europe i mnogim drugim svjetskim festivalima.Nedavno izdanje trake ''Bangalore'' na labelu Gregora Salta, steklo je veliku podršku i svirano je na poznatom podcastu Spinnin' Sessions.Osnivači su Sarajevo Dance Cartel - SDC gdje jednom mjesečno predstavljaju svoj rad sarajevskoj publici
Kao što vidite, ovi momci se ne šale, i najavljuju opaki show na mainstage-u u avgustu!

Lista izvođača koji su vrtili njihove trake:

DimitriVegas&LikeMike,Zedd,W&W,Blasterjaxx,TheChainsmokers,Kryder,Chuckie,Laidback,Luke,Carnage ,Borgore,Botnek,3LAU,Mercer,Ookay,Gregor Salto,Michael Woods,Tony Junior,VINAI


Hammer Stage : FOREST PEOPLE

Vrijeme je da vam predstavimo prvog izvođača na Hammer Stage-u. U pitanju je jedna od vodećih figura tehno scene u BiH, a to je Dragan Lakić, poznatiji kao Forest People.
Kao nagradu za sav njegov trud, doprinos i razvoj tehno scene u BiH, odlučili smo da mu povjerimo kompletan line up za Hammer stage, te će on biti glavni "krivac" za sva imena koja ćete slušati ove godine na istoimenom stage-u.
Forest People je poznat po tome što svu muziku koju čujete u njegovim setovima je baš njegova. Potpisao je mnoge trake za izdavačke kuće kao što su:
Planet Rhythm, Flash Recordings, Driving Forces, Tic Tac Toe, Credo i mnoge druge.
Dragan je baš zbog toga nastupao u skoro svim većim evropskim državama, kao što su Njemačka, Francuska, Austrija, Holandija, Portugal, itd... Čak je nedavno njegova muzika dospjela i do Južne Afrike.

Neki od klubova gdje je nastupao su:

Tresor (Berlin), Kantine Am Berghain (Berlin), Mamma Club (Lisbon), Respublica (Bordeaux), Panama (Amsterdam), Le Pigallion (Paris), And Club (Johannesburg) i mnogi drugi.
Zadovoljsto nam je imati ovu techno zvijezdu na našem festivalu!


Hammer Stage : LUCKYDEE

Drugi headliner za mainstage je LuckyDee, pionir crnogorske house scene.Poslije uspiješne saradnje sa violinistom Milošem Boškovićem, njihova traka "G" je dobija podršku od mnogih faca u muzičkoj industriji kao što su Freemasons, ATFC, Roger Sanchez, Marting Solveig, Tom Novy, Robbie Rivera, Mike Candy i Sunnery James & Ryan Marciano.
Kod njega ne postoji žanrovska barijera, ne ograničava se samo na jedan žanr. Iako najviše preferira zvuk kao što je deep house, funky house i progressive house, sudjelovao je u pravljenju hita "ReggaetonMontenegro" od poznatog crnogorskog sastava Who See.
Nastupao je na svim većim regionalnim festivalima poput:

Sea Dance, Refresh Festival, Spring Break Montenegro,Bedem Fest, Koktel Fest BG.


Rezident je u Mr. Stefan Braunu u Podrgorici, te u jednom od najpoznatijih klubova na Balkanu, a u pitanju je Trocadero, Budva.






Vise INFO uskoro!!! ....Pratite nas i budite u toku sa najvecim i najjacim FESTIVALOM u BiH.
Uskoro cemo dijeliti ULAZNICE koje cete moci osvojiti putem NAGRADNE IGRE koja ce biti objavljena na BHClubbing News.


Video : Najava BiH Color Festivala 12 & 13 Aug. 2016





                                                                  BHClubbing News


Nema komentara:

Objavi komentar